top of page

Echo op de praktijk

 

Op onze praktijk beschikken we over een eigen echo-apparaat. 

Dat betekent dat we tijdens de spreekuren gemakkelijk even extra kunnen kijken als we denken dat dat zinvol is.

We kunnen daarbij foto's en filmpjes op USB-stick zetten.

Bij je eerste bezoek aan de praktijk maken we ook een echo.

Met deze echo kunnen we zien of de zwangerschap mooi in de baarmoeder zit en of het hartje van de baby klopt. Ook kunnen we het kindje meten om zo meer informatie te krijgen over hoeveel weken je ongeveer zwanger bent.

Soms kun je in het begin van je zwangerschap een beetje bloedverlies hebben (innestelingsbloeding). Het kan dan prettig zijn om te weten of de zwangerschap op dat moment ook intact is.

Daarna worden er in je zwangerschap nog verschillende echo's gemaakt.

Bij je eerste bezoek krijg je daar nog uitgebreid uitleg over.

Naast de standaard medische echo's die iedere zwangere krijgt kunnen we op de praktijk tijdens de spreekuren als we voldoende tijd over hebben desgewenst even kijken.

Wil je graag iemand meenemen naar de echo bij ons op de praktijk, dan is dat geen probleem. Familie en vrienden zijn welkom. Je mag zelf bepalen wie je erbij wil hebben. 

Voor een vroege geslachtsbepaling kun je het beste terecht bij een pretecho bureau. 

In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen wij bij je thuis een echo komen maken.
Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij jijzelf of een dierbare om gezondheidsreden niet in staat is om naar de praktijk te komen.

Belangrijk!

Een echo is altijd een momentopname. Als er geen afwijkingen geconstateerd worden tijdens het echoscopisch onderzoek is dit nooit een garantie dat er geen afwijkingen aanwezig zijn. De echo's op onze praktijk geven een algemeen beeld over de gezondheid van jullie kindje. Dit betekent dat grote afwijkingen bij ons op de praktijk opgemerkt kunnen worden, maar niet alle afwijking (zichtbaar of niet zichtbaar) gezien zullen worden. 

Als er wél bijzonderheden of afwijkingen zichtbaar zijn, zullen we deze aan jullie melden en je doorsturen naar echocentrum Focus voor een medische echo.

De ervaring leert ons dat de meeste zwangeren geïnformeerd willen worden over mogelijke afwijkingen van hun ongeboren kindje. Wanneer jullie deze informatie niet willen dan is het verstandig dit voor de echo aan ons te melden.

______________________________

Echo op de praktijk

Welke echo's?

- Vroege echo

- Termijnecho

- 20 weken echo

- 34 weken echo

- Liggingsecho

- Groeiecho

Echocentrum Focus

echo praktijk website.jpg
echo Essendonk.jpg

Verloskundige Zorg in Breda, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen, Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert

bottom of page