top of page

Zwangerschap

Een zwangerschap is voor aanstaande ouders een speciale en vaak spannende periode waarin er veel kan veranderen. Een bijzondere tijd breekt aan.

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je bij ons aanmelden via de website of telefonisch. We maken een afspraak voor een eerste controle met echo. Je hebt daarvoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Als je net zwanger bent kan het soms wat onwerkelijk zijn. Misschien heb je wel last van de eerste symptomen die bij de zwangerschap horen, zoals misselijkheid, vermoeidheid of pijnlijke borsten.

Als zwangere merk je al snel dat je lichaam verandert, terwijl er aan de buitenkant nog niets zichtbaar is. Toch ontwikkelt jullie kindje zich al heel snel en dat vraagt veel energie en voedingsstoffen van je lichaam. Slik je bijvoorbeeld al Foliumzuur? Anders is het verstandig hier alsnog mee te starten. Wij raden je verder aan de hele zwangerschap extra vitamine D te slikken. Let er verderop dat je voldoende gevarieerd eet.

Zwanger zijn kan ook onzekerheden met zich meebrengen en veel vragen oproepen. Op onze website hopen we al veel van je vragen te beantwoorden. Maar aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vanaf het moment dat je je bij ons hebt aangemeld kun je al met vragen bij ons terecht.

Ben je tijdens je zwangerschap onder controle bij de gynaecoloog, ook dan kun je je bij ons aanmelden voor de begeleiding van het kraambed thuis. Je bent dan in de zwangerschap natuurlijk al van harte welkom voor een kennismakingsgesprek met echo als je dat graag wil.

______________________________

Controles in de zwangerschap

- Eerste controle

- Vervolgcontroles

- Na 40 weken

Gynaecoloog op de praktijk

Onderzoeken 

- Bloedonderzoek

- Echo

- Prenatale screening

- Prenatale diagnostiek

Beladvies in de zwangerschap

 

Leefgewoonte en adviezen

- Voeding

- Vitamines

- Medicijnen

- Roken en alcohol

- Sport en ontspanning

- Dieren

Wat te regelen?

- Huisarts/apotheek

- Kraamzorg

- Verzekering

- Kraampakket

- Erkenning

- Verlof

- Kinderopvang

- Moeders voor moeders

Zwangerschapsklachten

Zwangerschapscursussen

Verloskundige Zorg in Breda, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen, Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert

bottom of page