top of page

Nieuws

20-12-2021
Lotte van Dijk,
Verloskundige in
opleiding

Lotte van Dijk, verloskundige in opleiding

 

Beste (aanstaande) ouders,
Ik ben Lotte van Dijk, 22 jaar oud en ik woon in Ridderkerk. Ik ben vierdejaars verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie Rotterdam.  Ik ben dus bijna klaar om zelfstandig het mooiste beroep wat er is te gaan uitoefenen. 
Vanaf 20 december tot en met 27 februari kom ik stagelopen in verloskundigenpraktijk Prinsenbeemden. Tijdens mijn stageperiode kun je mij tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling of in het kraambed. 
Ik kijk er naar uit om deze bijzondere momenten met jullie mee te mogen maken. Mocht je mijn aanwezigheid echter niet prettig vinden, kan dit altijd bij een van de verloskundigen of bij mij worden aangegeven. 
Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en bij te staan in deze bijzondere periode.
Hopelijk tot snel!
Lotte

Lotte van Dijk.jpg
16-8-2021
Irma Franken stopt
per 1 oktober

Brief van Irma Franken-van Seeters

 

Beste zwangere, partners  en ouders,

 

Bij deze wil ik jullie bedanken voor alle prettige contacten die ik met jullie heb gehad.

Het krijgen van een kind is een van de bijzonderste momenten in een mensenleven, dat ik hiervan getuige heb mogen zijn en dit proces mee heb mogen begeleiden heeft mij veel voldoening gegeven.

De afgelopen 30 jaar is er veel veranderd.

Men vond mij door het telefoonboek of de gouden gids te raadplegen en vooral door mond op mond reclame. Zo leerde je hele familie’s en vriendenkringen kennen, super leuk!

Mijn diensten begonnen met een pieper zonder mobiele telefoon. Een papieren dossier-map en papieren agenda waren belangrijke attributen.

In de paar jaar dat ik solo heb gewerkt kende ik de mensen zo goed dat ik het dossier meestal niet hoefde te raadplegen. Zelf vond ik dit super praktisch.

Veel zwangeren waren aanvankelijk ouder dan mezelf, ze hadden vaak de intentie om gewoon thuis te bevallen en hierna borstvoeding te gaan geven. Gebeld werd er hoofdzakelijk om door te geven dat een bevalling begonnen was en dan vertrok ik op weg naar hun woning.

Het had een bijzondere sfeer zo in de nacht met je verlostas in je eentje op pad en niet wetende wat aan te treffen. Een gezonde spanning vond ik dat.

 

Nu heeft niemand nog een telefoonboek.  De kwaliteit van je website is bepalend of er veel zwangeren gaan bellen of niet. De mond op mond reclame is gebleven dat wel.

Mijn dienst speelt zich voor een belangrijk deel af met mijn mobiele telefoon achter de computer.

Inmiddels is het erg belangrijk alles meteen goed te documenteren in de Amphia Software daar er vaak meerdere zorgverleners bij een zwangere betrokken zijn. Er zijn voor verloskundige praktijken veel regels en eisen bijgekomen. Zwangeren kiezen vaker om poliklinisch te bevallen en er zijn meer medische indicaties en pijnstillingswensen zodat ik meer in het Amphia ziekenhuis bevallingen ben gaan begeleiden.

De telefoon gaat vaak voor zaken die niet direct met een aanstaande bevalling te maken hebben.

En er melden zich zwangere die vertellen dat ik hun moeder heb geholpen toen zijzelf geboren werden!  Tja er is een andere generatie geboren, en ik ben zelf inmiddels ook oma.

 

Zelf heb ik gemerkt dat ik na een nacht werken wat langer nodig heb om me weer alert en fit te voelen. De studenten die in onze praktijk stage doen laten me zien dat ze digitaal wat vaardiger zijn en wat sneller dingen oppikken dan ik dat kan. Het was tijd voor een keuze.

 

Per 1 oktober worden mijn diensten en spreekuren overgenomen door Laureen Vrijken.

Laureen  die momenteel bij Prinsenbeemden als waarneemster werkt zal verder gaan met Margo Damen in de maatschap Prinsenbeemden.

 

Mijn bezigheden zullen zich buiten de verloskunde gaan afspelen, ik wens iedereen en vooral  Prinsenbeemden alle goeds en veel succes.

 

Met vriendelijke groeten,

Irma Franken –van Seeters

15-3-2021
Vaccinaties voor
kinderen

Gratis webinar voor (aanstaande) ouders: Vaccinaties voor kinderen.

 

Op maandag 29 maart organiseert Jong JGZ een live webinar voor (aanstaande) ouders over kindervaccinaties.

 

Waarom een webinar?

Het komt regelmatig voor dat aanstaande ouders vragen of twijfels hebben over de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Tijdens dit webinar geven we hen meer informatie en antwoord op hun vragen.  Bijvoorbeeld over waarom we vaccineren, de meest voorkomende bijwerkingen en hoe je tot een keuze voor vaccineren komt.  Zo zijn aanstaande ouders al geïnformeerd als ze naar het consultatiebureau komen of kunnen ze de keuze maken die bij hen past.

Datum & tijd

Maandag 29 maart, 9.00-10.30 uur

Deelname is gratis

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.jongjgz.nl/webinar.

Hier is ook meer informatie over de inhoud van het webinar te vinden.

21-1-2021
Coronavaccinatie en
zwangerschap

Corona en zwangerschap

Voor zover bekend hebben zwangere vrouwen geen verhoogd risico om besmet te worden met Corona (Covid-19)

Er zijn ook geen aanwijzingen dat een besmetting met het virus een miskraam of aangeboren afwijking bij het kind kan veroorzaken. 

Als je zwanger hoef je buiten de algemene coronamaatregelen geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Veel gestelde vragen over coronavaccinatie en zwangerschap

Bron: RIVM)

Is het vaccin veilig als ik zwanger ben? 

Pfizer

Uit studies zijn geen aanwijzingen gekomen dat een coronavaccinatie tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen heeft. Maar omdat er nog weinig over bekend is, raden we het op dit moment voor de zekerheid nog af. Het advies is om je na de zwangerschap te laten vaccineren. 
Heb je gezondheidsproblemen waardoor je een hogere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Dan zijn de voordelen van vaccineren tijdens de zwangerschap misschien groter dan de (theoretische) nadelen. Overleg met je arts of verloskundige of vaccinatie tijdens de zwangerschap toch beter is.

Ook als je werkt op een plek waar het risico op besmetting groot is, zoals een corona-afdeling in het ziekenhuis of een verpleeghuis. Dan is het soms toch beter je te laten vaccineren tijdens je zwangerschap

Kan ik het vaccin nemen als ik van plan ben om zwanger te worden? 

Pfizer

Ja, dat is geen probleem, zolang je nog niet zwanger bent tijdens de vaccinaties. Als je achteraf toch zwanger bleek te zijn tijdens de vaccinaties, is dat geen reden om je zorgen te maken. 

Heeft het vaccin invloed op mijn vruchtbaarheid of IVF behandeling?  

Pfizer

Nee, vaccinaties en vruchtbaarheid hebben geen invloed op elkaar. Als je zwanger wil worden via IVF is het  goed om met je gynaecoloog te bespreken wat een goed moment is voor de coronavaccinatie.

Mag ik borstvoeding geven nadat ik gevaccineerd ben?

Pfizer

Ja, dat mag. Er zijn geen aanwijzingen dat het vaccin in de moedermelk komt en via de borstvoeding bij het kind kan komen.

16-12-2020
Coronavirus update

Wij houden ons aan de basismaatregelen van de overheid.

 • Houd 1,5 meter afstand.

 • Draag een mondkapje waar het verplicht is.

 • Was vaak je handen.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Schud geen handen

 • Vermijd drukte

Voor je bezoek aan onze praktijk geldt verder:

 • Kom niet naar de praktijk bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn of koorts, maar bel ons even.

 • Je partner mag meekomen als hij of zij geen klachten heeft, maar het is wenselijk om zo veel mogelijk alleen te komen.

Voor je verblijf in het Amphia geldt:

 

 • Bij een poliklinsche bevalling mag alleen je partner aanwezig zijn. 

 • Badbevallingen zijn gewoon mogelijk.

 • Bij verblijf op de kraamafdeling/gezinsssuites is geen bezoek toegestaan. De partner mag wel op de kraamafdeling verblijven.

4-10-2020
Coronavirus update

Coronamaatregelen in Medisch Centrum Donk

 

Vanwege de toenemende verspreiding van het corona virus is het dragen van een mondkapje in het Medisch Centrum Donk tot nader bericht verplicht. Dit geldt dus voor iedereen die een afspraak heeft op onze lokatie: Essendonk.

Op de andere lokaties is er nog geen verplichting, maar een dringend advies om mondkapjes te dragen. 

De basismaatregelen blijven voorlopig voor iedereen gelden: (rijksoverheid)

 • Was vaak je handen.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Schud geen handen.

 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt

Zoals: hoesten, niezen, grieperig of koorts.

Bel ons dan even, zodat we samen naar een goede oplossing kunnen zoeken.

 

Je partner mag meekomen of maximaal 1 begeleider in plaats van je partner, mits hij of zij ook geen klachten heeft en 1,5 meter afstand houdt.  

31-5-2020
Coronavirus update

Coronamaatregelen vanaf 1 juni

 

De basismaatregelen blijven voorlopig voor iedereen gelden: (rijksoverheid)

 • Was vaak je handen.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Schud geen handen.

 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Mark Rutte van 19 mei hebben in Noord-Brabant alle betrokken partijen (ziekenhuizen, verloskundigenpraktijken, echo-centra en kraamzorg) overlegd hoe de regels rondom het coronavirus in de geboortezorg na 1 juni 2020 weer een stapje verder kunnen versoepelen. Dit kan anders zijn dan in andere provincies. Dat komt omdat er in Noord-Brabant nog steeds meer mensen besmet zijn met het Coronavirus dan in andere regio’s.

 

Wij vinden het belangrijk dat onze zwangeren, familieleden en medewerkers zo veilig mogelijk zijn en dat de kans op besmetting zo laag mogelijk is. Daarom gelden de volgende afspraken.

 

Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt

Zoals: hoesten, niezen, grieperig of koorts.

Bel ons dan even, zodat we samen naar een goede oplossing kunnen zoeken.

Je partner is weer welkom, mits hij of zij ook geen klachten heeft.

Broertjes of zusjes kunnen helaas nog even niet meekomen.

 

Focus echocentrum

Partners mogen vanaf 1 juni mee naar alle echo’s tot en met de 20 weken echo. Dus ook bijvoorbeeld bij een termijnecho. Je partner moet wel thuisblijven als hij/zij hoest, niest,  koorts heeft of zich grieperig voelt. Als je partner klachten heeft en er niet bij kan zijn, kan deze echo helaas niet verplaatst worden. Je kunt dan wel iemand anders meenemen die klachtenvrij is.

Je  partner/begeleider moet 1,5 meter afstand houden van de echoscopiste.

Ga voor meer info over het beleid bij de echo’s in Focus naar www.echocentrumfocus.nl.

 

Bevallingen

In verband met de veiligheid van de baby, kraamvrouw en zorgpersoneel geldt nog steeds dat er één persoon bij de bevalling aanwezig mag zijn.

Badbevallingen zijn wel weer mogelijk thuis en in het Amphia.

 

Kraamsuites (Kraamafdeling)

Voor de afdeling kraamsuites zijn de maatregelen weer aangescherpt. Er mag maximaal 1 persoon per dag op bezoek komen (partner of begeleider), mits deze persoon geen klachten heeft van niezen, hoesten, koorts of grieperig voelen.

Eerdere berichten dat jonge broertjes en zusje weer welkom zouden zijn is helaas teruggedraaid..

 

Tot slot

De afspraken die al gepland staan bij ons, de gynaecoloog of echocentrum blijven ongewijzigd. Ook blijft de 1,5 meter afstand regel van kracht. Wanneer je jezelf ziek voelt of verkouden bent, geef dit dan telefonisch door aan de zorgverlener waar je de afspraak hebt staan. Deze bespreekt met je of de afspraak verplaatst moet worden.

 

Wij begrijpen maar al te goed dat je graag je partner bij de afspraken wil hebben.

Zodra er weer verdere versoepeling van de regels mogelijk is, laten wij het jullie zo snel mogelijk weten. Houd de berichtgeving via je mail of op onze website in de gaten.  

12-5-2020
Coronavirus update
Actuele Coronamaatregelen in de praktijk

In het voorportaal kun je bij binnenkomst je handen ontsmetten.

Vervolgens mag je doorlopen naar boven. 

Neem dus niet plaats in de wachtruimte beneden.

Op de eerste verdieping zijn extra zitplaatsen gemaakt waar je kan wachten tot je wordt binnen geroepen.

Kom alleen naar je afspraak op de praktijk

Kom zoveel mogelijk in je eentje naar de afspraak. Je kunt vragen of iemand mee kan luisteren of kijken via de telefoon. Kun je niet alleen komen? Vraag dan aan je partner/begeleider om buiten te wachten en niet in de wachtkamer.

Als het nodig is dat er een partner bij de afspraak is, vertellen we je dat.

Als je zelf denkt dat het nodig is, neem dan vooraf contact met ons op om dit te bespreken.

Je partner mag sowieso niet mee als hij/zij hoest, niest of zich grieperig voelt.

Kom niet naar de praktijk als je klachten hebt.

Zoals: hoesten, niezen, grieperig, koorts.

Bel ons even. In de meeste gevallen maken we dan een nieuwe afspraak.

Focus Echocentrum

Partners mogen bij Focus voorlopig alleen nog mee naar de 20 weken echo, mits je partner geen klachten heeft.

Bevallingen/Amphia

In verband met de veiligheid van de baby, kraamvrouw en het zorgpersoneel geldt in het ziekenhuis nog steeds dat er één persoon bij de bevalling mag zijn.

De 1,5 meter regel blijft gelden.

08-05-2020
Coronavirus update
Coronamaatregelen vanaf 6 mei

 

De basismaatregelen blijven voorlopig voor iedereen gelden: (rijksoverheid)

 • Was vaak uw handen.

 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Schud geen handen.

 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

 • Werk zoveel mogelijk thuis 

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten. 

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat u altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.

 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

De regels en afspraken voor de geboortezorg kunnen per regio verschillen.

09-04-2020
Coronavirus update
Coronamaatregelen voor zwangeren in duidelijke taal

Nederlands: Zwanger, of bevallen, en het Coronavirus

 

 

Coronamaatregelen in meerdere talen

Engels:         The Coronavirus

Turks:           Koronavirüsü

Tigrinya:       ኮሮና – ቫይረስ

Arabisch:      فيروس كورونا​

Pools:           Koronawirus

Farsi:            :ویروس کرونا

Chinees:      冠狀-病毒

Somalisch:   ​Caabuqa Cor-ona

02-04-2020
Coronavirus update
Brief aan alle zwangeren in Breda en omstreken

Beste zwangere,

In verband met de Corona-crisis zijn er een aantal aanpassingen in de zorg rondom je zwangerschap.

 

Voor uw zwangerschapscontroles betekent dit het volgende:

 • Wij verzoeken je om alleen (zonder partner) naar je zwangerschapscontroles en echoafspraken te komen.

 • Als je koorts hebt, hoest, benauwd bent, darmklachten hebt, of griepverschijnselen, klachten welke mogelijk passen bij Corona, vragen wij je om tevoren contact op te nemen met je eigen zorgverlener. Op deze manier krijgt de zorgverlener de mogelijkheid je te instrueren om de praktijk/ziekenhuis en betrokken zorgverleners te beschermen tegen een mogelijke infectie.

 • De polikliniek zwangeren (zwangerschapscontroles bij de gynaecoloog) is verhuisd naar Amphia Pasteurlaan in Oosterhout.

 • (Een deel van) de echo’s van Echocentrum Focus en de prenatale diagnostiek zijn verhuisd naar Amphia Langendijk.

 • Het aantal echo-indicaties voor zwangeren zijn verminderd.

 • Zwangerschapscontroles vinden, indien mogelijk, zo veel mogelijk via de telefoon plaats.

 

 

Voor de bevalling betekent dit het volgende:

 • De verloskamers van het Amphia Molengracht zijn voor zowel poliklinische als medische bevallingen geopend.

 • Je partner is welkom op de verloskamers. Meer bezoek kan er echter niet worden ontvangen tijdens je verblijf in het ziekenhuis.

 • Ook voor de verloskamers verzoeken wij je als je koorts hebt, hoest, benauwd bent, darmklachten hebt of griepverschijnselen, klachten welke mogelijk passen bij Corona, dit tevoren aan je zorgverlener aan te geven. Dit geldt ook voor mogelijke klachten bij je partner.

 • Geplande en ongeplande keizersneden kunnen worden verricht in het Amphia.

 • Geen badbevalling in verband met een verhoogde kans op besmetting van zorgverleners.

 • Inleidingen van de bevalling zullen worden beperkt tot strikt medisch noodzakelijk.

Bovenstaande afspraken zijn gemaakt om de kans op verspreiding van het Corona virus te minimaliseren.

 

Echter, nog steeds geldt: Maak je je zorgen om je eigen gezondheid of de gezondheid van je baby? Dan is het van groot belang dat je - net als anders- contact opneemt met je verloskundige of gynaecoloog.

Mogelijk adviseert je verloskundige of gynaecoloog je naar het ziekenhuis te gaan voor controle. Je hoeft je daar niet ongerust over te maken. We doen er met elkaar alles aan om van het ziekenhuis een zo veilig mogelijke omgeving te maken. De polikliniek, triage, verloskamers en gezinssuites zijn niet veranderd en functioneren normaal.

 

Hoe de Corona-crisis zal verlopen is niet te voorspellen. Weet dus dat bovenstaande afspraken ook weer kunnen veranderen.

 

Wat niet verandert is dat we in alle omstandigheden zo goed mogelijk voor jou en je zwangerschap zullen zorgdragen. Het zijn moeilijke tijden, maar we moeten samen met u er alles aan doen om deze Coronacrisis zo snel mogelijk achter ons te laten.

 

Met vriendelijke groet,

Vakgroep Gynaecologie & Verloskunde Amphia Ziekenhuis

Verloskundigenpraktijken regio Breda

Echocentrum focus

24-03-2020
Coronavirus update
Maatregelen Focus

 

Focus echocentrum heeft na de aangescherpte maatregelen van gisteravond (persconferentie 23-3-2020) ook hun maatregel moeten aanpassen.

Dit betekent dat bij alle echo's (ook de 20 weken echo) de zwangere alleen (dus zonder partner of begeleider) dient te komen.

Deze maatregel gaat in vanaf 25 maart tot nader bericht en geldt voor alle locaties. De website van Focus wordt aangepast.

Brief van Focus aan alle zwangeren.

21-03-2020
Coronavirus update
Brief aan alle zwangeren in Breda en omstreken:

Beste zwangere,


In de media heeft u vernomen dat de COVID19-crisis veel vraagt van de zorgverlening in ons
land. De druk op de zorgverlening is enorm en dagelijks moeten aanpassingen in de zorg
worden gemaakt.

 

De druk is het allerhoogst in de ziekenhuiszorg. Ook Amphia is druk met het voorbereiden
om de zorg aan de snel groeiende toestroom aan COVID19-zieken te kunnen bieden. Dat
betekent dat op andere afdelingen in Amphia minder zorg kan worden geboden.

Vanaf maandag 23 maart betekent dit dat:

 • de polikliniek zwangeren gaat verhuizen naar Amphia Pasteurlaan

 • het aantal echo-indicaties voor zwangeren die bij de verloskundige onder controle zijn zullen verminderen

 • geplande keizersnedes zullen in andere ziekenhuizen ‘boven de rivieren’ worden uitgevoerd.

Indien dit voor u van toepassing is, dan wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd

Maar ook:

 • de echo’s van Echocentrum Focus in Amphia Molengracht verhuizen vanaf maandag 23 maart a.s. naar Amphia Langendijk (souterrain, graag melden bij balie 47/48 (balie fysiotherapie))

 • de mogelijkheid tot poliklinisch bevallen in Amphia blijft in stand

 • om de anesthesiologen en andere zorgprofessionals zo veel mogelijk te ontlasten zal soms voor een pijnpompje gekozen worden in plaats van een ruggenprik.

 • inleidingen van de bevalling zullen worden beperkt tot strikt medisch noodzakelijk om de tijdsduur op de verloskamers zo kort mogelijk te houden.

 • geen badbevalling i.v.m. verhoogde kans op besmetting van zorgverleners

Hoe de COVID19 crisis zal verlopen is niet te voorspellen. Weet dus dat bovenstaande
afspraken ook weer kunnen veranderen.

 

Wat niet verandert is dat we in alle omstandigheden zo goed mogelijk voor u en uw
zwangerschap zullen zorg dragen - ook als dit kan betekenen dat u naar een ander
ziekenhuis moet in het belang van u of uw baby.

 

Het zijn moeilijke tijden, maar we moeten samen met u er alles aan doen om deze COVID19-
crisis zo snel mogelijk achter ons te laten.

 

We rekenen op uw begrip.

 

 

Vakgroep Gynaecologie & Verloskunde Amphia Ziekenhuis
Verloskundigepraktijken regio Breda
Echocentrum Focus

15-03-2020
Coronavirus update

We snappen dat er veel onrust heerst rondom het Corona virus. Belangrijk om te weten is dat het virus, voor zo ver bekend, hetzelfde verloop heeft bij een zwangere als bij een niet-zwangere. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam en loopt de baby ook geen hoger risico. Corona wordt niet uitgescheiden in de moedermelk, er kan dus veilig borstvoeding gegeven worden. Het is wel zinvol kraambezoek drastisch te beperken.

 

Inmiddels hebben wij richtlijnen en instructies gekregen om verdergaande maatregelen te nemen in de regio Breda e.o. om de verspreiding van Corona te vertragen. De maatregelen zijn er om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen!

 

In onderstaand filmpje laten ze goed zien dat het niet gaat om het voorkomen van verspreiding maar om de verspreiding te vertragen zodat ziekenhuizen en zorgpersoneel kunnen blijven functioneren.

https://www.youtube.com/watch?v=6rqpRq7nkO8&feature=share&fbclid=IwAR2ebzH-b0nm5B3DdZdBJd4V81OfxjHfoYkMF7ymMNHna94q1o0c-6iKBAI
 

De maatregelen houden het volgende in:           (zie ook onze website of facebookpagina)

 

 • Kom niet naar de praktijk als je grieperig bent, hoest, verkouden bent of koorts hebt. Bel dan naar de praktijk om te overleggen hoe we het beste voor je kunnen zorgen.

 • Om verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen vragen we je om alleen naar de praktijk te komen. Je partner, kinderen en begeleiders, mogen de afspraak wel volgen via Whatsapp(-beeldbellen), Skype of Facetime.

 • De controles zullen de komende week minder frequent gaan plaatsvinden.

 • Mogelijk zullen we een deel van de zorg telefonisch aanbieden; dit zullen we met jou overleggen.

 • Spoedconsulten gaan uiteraard gewoon door! Wel vragen we je bij elk telefoontje naar klachten als hoesten, verkoudheid en temperatuur bij jezelf en je gezinsleden. Indien mogelijk vragen we je naar de praktijk te komen.

 • Echo’s bij echocentrum Focus gaan vooralsnog door. Houd onze website of  onze Facebookpagina in de gaten voor mogelijke wijzigingen hierin.  

 • Kraamvisites gaan wij zo veel mogelijk telefonisch doen. Bij dringende zaken of als we zaken telefonisch onvoldoende kunnen beoordelen komen we uiteraard wel langs.

 • Mocht een kraamvisite van ons noodzakelijk zijn dan komen we alleen binnen als er geen klachten bij jezelf of je gezinsleden zijn en er geen kraambezoek aanwezig is op het moment van kraamvisite

 

Verder gelden voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. Je kunt daarom het best het nieuws in de gaten houden en de algemene richtlijnen van het RIVM opvolgen. Bel bij vragen de GGD.

 

Alle verloskundigen praktijken in de regio doen hard hun best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

 

Wij hopen op jullie begrip. 

8-03-2020
Coronavirus update

Vanwege het Corona-virus is voorzichtigheid geboden en daarom geven wij je geen hand meer bij het spreekuur.

Ook heeft Amphia voorlopig nieuwe regels:

1. Heb je een afspraak in het ziekenhuis, heb je een luchtweginfectie en is de afspraak niet dringend? Dan graag de afspraak verplaatsen
2. Heb je een afspraak in het ziekenhuis, heb je een luchtweginfectie en de afspraak is dringend (bijv. hoge bloeddruk, groeivertraging van het kindje)? Vraag bij binnenkomst onmiddellijk om een mondmasker op de poli of bij Echocentrum Focus.
3. Bij een bevalling mag een de zwangere maar 1 begeleider meenemen
4. Na de bevalling mag geen bezoek op de verloskamers ontvangen worden (slechts bij uitzondering en na overleg)
5. Geen bezoek op de gezinssuites (kraam-kinderafdeling) behalve de partner (slechts bij uitzondering en na overleg)

Dit alles om je hulp te vragen ter voorkoming van een verdere verspreiding van het Corona-virus in onze samenleving.

Verloskundige Zorg in Breda, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen, Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert

bottom of page