top of page

Wie zijn wij

- Verloskundigen

- Gynaecoloog

Samenwerking

- Annature

- Kraamzorg

- Huisartsen

- Overige zorgverleners

Kwaliteit

- Kwaliteitsregister

- BIG-register

Privacy

Klachtenregeling

 

Samenwerking

 

Een goede samenwerking met andere zorgverleners binnen de geboortezorg vinden wij belangrijk voor goede en veilige zorg.

Annature


Annature is een samenwerkingsovereenkomst tussen alle verloskundigenpraktijken van Breda en omstreken, diverse kraamzorgorganisaties, gynaecologen, echocentrum Focus en het Amphia ziekenhuis. Het belangrijkste doel is het verbeteren van de kwaliteit van zorg van aanstaande ouders en hun baby zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Samen streven we naar optimale zorg dichtbij huis waar het kan en begeleid in het ziekenhuis waar het moet. 

De vertrouwde verloskundigenpraktijken in Breda en omstreken zijn daarbij gewoon blijven bestaan. Dat betekent dat je de verloskundige zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed binnen onze kleinschalige praktijk krijgt.

Als je om medische redenen naar de gynaecoloog moet, dan kan dat ook op onze eigen praktijk waar een vaste gynaecoloog van het Amphia spreekuur houdt.

Door dit samenwerkingsverband zijn we beter in staat om ook bij complexe zwangerschappen optimale zorg op maat te geven.

Meer informatie vind je op https:www.annature.nl

Kraamzorg

 

In de kraamperiode werken we nauw samen met de kraamzorg. De kraamverzorgende assisteert ons bij de bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis. 

Na de bevalling verzorgt zij moeder en kind gedurende 8-10 dagen. 

Ze helpt je bij de voeding en  de verzorging van de baby. 

Ze geeft informatie en beantwoord vragen over de verzorging van de baby en het herstel van de kraamvrouw.

Ze doet controles en signaleert zo mogelijke problemen bij moeder en/of kind en waarschuwt zo nodig  de verloskundige of de huisarts. 

Huisartsen

Voor een huisarts is het belangrijk te weten of je zwanger bent of niet. Sommige behandelingen of medicijnen gaan niet samen met de zwangerschap. Sommige klachten kunnen we beter samen aanpakken. Als je de eerste keer bij ons geweest bent, sturen we normaal gesproken een berichtje naar je huisarts om door te geven dat je je bij ons hebt aangemeld. Hiervoor zullen we uiteraard eerst je toestemming vragen. 

Overige zorgverleners

Wij maken op onze spreekuurlokaties dankbaar gebruik van de expertise van onze collegae. Je kunt hierbij denken aan oefentherapeuten, fysiotherapeuten, diëtistes, huisartsen en psychologen.

Als je buiten onze verloskundige zorg nog andere zorg nodig hebt ben je natuurlijk vrij om te kiezen waar je die zorg gaat halen. Soms kan het fijn zijn als we gegevens over de zorg kunnen delen met andere zorgverleners. Dit kan via jou of we nemen bijvoorbeeld zelf contact op met een zorgverlener.

Wij zullen nooit met andere zorgverleners overleggen zonder jouw toestemming!

Annatue
Kraamzorg
Huisartsen
Overige zorgverleners

Verloskundige Zorg in Breda, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen, Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert

bottom of page